Ο σκοπός μας είναι η λειτουργία με την τήρηση αυστηρών προδιαγραφών υγιεινής, που προσφέρουν τη μεγαλύτερη ασφάλεια για τον ασθενή. Το περιβάλλον είναι φιλόξενο και ιδιαίτερα άνετο, ενώ ο σύγχρονος εξοπλισμός στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται αρχικά υποβάλλονται σε πλύσιμο και μια ειδική διαδικασία απολύμανσης, και έπειτα αποστειρώνονται σε ειδικό μηχάνημα, που πληροί τις προδιαγραφές της ευρωπαϊκής ένωσης.Για την επίτευξη του στόχου της δημιουργίας άριστων συνθηκών υγιεινής, καθώς επίσης και για την ασφάλεια και προστασία των ασθενών ο εξοπλισμός του ιατρείου περιλαμβάνει:

  • Σύγχρονο σύστημα αυτόματης απολύμανσης, που είναι εγκατεστημένο στην οδοντιατρική έδρα και ενεργοποιείται μετά το τέλος κάθε συνεδρίας από ασθενή σε ασθενή.
  • Επαγγελματική συσκευή καθαρισμού -απολύμανσης του αέρα με τη χρήση ακτινών UV. Το σύστημα απολύμανσης είναι απόλυτα οικολογικό και φιλικό στο περιβάλλον του εργασιακού χώρου του και είναι ιδιαίτερα σημαντικό λόγω της συνεχούς παρουσίας μικροβίων στον αέρα όπως π.χ μετά από τρόχισμα των δοντιών. Καταστρέφει: Μικρόβια, Βακτηρίδια, Σταφυλόκοκκους, Κολοβακτηρίδια, σπόρους Βακτηριδίων, τα ακάρεα, τα παρασιτικά πρωτόζωα, μύκητες και τον ιό της γρίπης στον αέρα.
  • Δύο αυτόκαυστα μηχανήματα αποστείρωσης των οδοντιατρικών εργαλείων.
  • Σύγχρονο σύστημα απεικόνισης για την λήψη ενδοστοµατικής ψηφιακής ακτινογραφίας στα σύγχρονα δεδομένα της H.D. (Digital Radiology in High Definition). Προσφέρει απόλυτη ακρίβεια για αξιόπιστη διάγνωση και συγχρόνως μεγαλύτερη ασφάλεια για τον ασθενή χάρη στην ελάχιστη ακτινοβολία που εκπέμπει.
  • Ενδοστοματική κάμερα, που παρέχει την δυνατότητα λήψης εικόνας και φωτογραφιών στο στόμα του ασθενή και εμφάνιση τους σε ειδική οθόνη. Με την επίδειξη της εικόνας ο ασθενής είναι σε θέση να εκτιμήσει οπτικά την κατάσταση, κατανοεί καλύτερα το πρόβλημα του,γεγονός απαραίτητο για τη δημιουργία κλήματος εμπιστοσύνης μεταξύ οδοντιάτρου και ασθενή.
  • Ειδική ηλεκτρονική μικροσυσκευή εντόπισης ακροριζίου, χάρη στην οποία πραγματοποιούνται με ακρίβεια οι ενδοδοντικές θεραπείες(απονευρώσεις), παρέχεται μεγαλύτερη προστασία και λιγότερη ταλαιπωρία για τον ασθενή γιατί μειώνεται ο αριθμός των ακτινογραφιών.
  • Συσκευή υπερήχων για γρήγορο, ανώδυνο και αποτελεσματικό καθαρισμό των δοντιών.
  • Καινοτόμο σύστημα αεροσοδοβολής που χρησιμοποιείται στον καθαρισμό σε συνδυασμό με τους υπέρηχους, για την αφαίρεση των επιφανειακών χρωστικών των δοντιών από τσιγάρο, καφέ κ.τ.λ.
  • Αξιόπιστο, γρήγορο, υψηλής τεχνολογίας μηχάνημα λεύκανσης για άμεση λεύκανση σε ένα ραντεβού, που δίνει σίγουρα αποτελέσματα και απόλυτα ασφαλές για την υγεία των δοντιών.

Τέλος, όπου υπάρχει δυνατότητα ή επιβάλλεται, χρησιμοποιούνται υλικά σε ατομικές δόσεις ή σύνεργα μιας χρήσεως.